Stap 7

Na het koppelen van de rubrieken aan die van Marktplaats, is er nog een aantal kenmerken dat ingesteld

moet worden. Een deel zal al automatisch gematcht zijn, een deel moet nog aangevuld worden. Verplichte

velden worden in de kleur oranje weergegeven.

Prijstype

Bij 'Prijstype' kan je aangeven of je een vaste prijs, welke wordt overgenomen vanuit je webshop, bij de

advertenties wilt weergeven, of één van onderstaande teksten.

Wil je bijvoorbeeld 'N.O.T.K' bij advertenties weergeven wanneer de prijs € 0,00 is, dan kan je dit instellen

met regels. Zie onderstaand voorbeeld.

Omschrijving

Bij 'Omschrijving' komt het vaak voor dat een korte omschrijving binnen je webshop onder 'Omschrijving'

staat en een uitgebreidere omschrijving onder 'Inhoud'. Je kunt hiervoor twee mappings toevoegen zoals

hieronder weergegeven.

Footer

Een footer is een vaste tekst welke wordt toegevoegd aan al je advertenties. Hierin kan je bijvoorbeeld je

bedrijfsinformatie kwijt en informatie over de verzendkosten (bv. Gratis verzending vanaf € 50,-).

Ook is het mogelijk om een footer bijvoorbeeld afhankelijk te maken van de leverancier, zoals in onderstaand

voorbeeld. De advertenties van producten met als leverancier 'Apple international' en 'Samsung International'

krijgen een specifieke tekst mee. Aan alle overige advertenties van producten waarvan de leverancier anders is

deze twee zal een algemene (default) footer toegevoegd worden.

Klik op  om regels aan een mapping toe te voegen.

Admarkt kosten

De CPC (kosten per klik), het totaalbudget en het dagbudget dat je onder 'Kenmerken' invult zijn de default.

De prijzen die je hier invoert zullen standaard gebruikt worden voor alle nieuwe advertenties. Wel kan je later

per advertentie of selectie advertenties deze bedragen wijzigen.

De minimum CPC is rubriekafhankelijk en begint bij € 0,01. Van uitzonderingen op deze regel vind je hier een

overzicht. Het minimum totaalbudget per advertentie is € 50,-. Voor een onbeperkt totaalbudget kan je het veld

leeg laten.Een dagbudget is niet verplicht.

Wanneer alle instellingen voltooid zijn klik je op . De advertenties worden nu gegenereerd.

Uitzonderingen

De veldnamen verschillen van de in bovenstaand voorbeeld genoemde velden:

• Prijs inclusief = Price
  • Titel = Name
  • Omschrijving = Short description
  • Inhoud = Description
  • Productpagina URL = Product URL

Naar Stap 8