Een advertentie kan om 3 redenen als 'gepauzeerd' in het advertentieoverzicht staan.

• Je hebt aangegeven in de instellingen dat je advertenties handmatig wilt plaatsen op Marktplaats. Nadat je alle instellingen hebt voltooid en de advertenties zijn ingeladen zullen de advertenties als 'gepauzeerd' in het overzicht verschijnen.

Oplossing: Selecteer de gepauzeerde advertentie(s) en klik op 'Deze selectie wil ik'. Klik dan op 'Plaatsen'.

• Je hebt zelf aangegeven de advertentie te willen pauzeren

Oplossing: Selecteer de gepauzeerde advertentie(s) en klik op 'Deze selectie wil ik'. Klik dan op 'Plaatsen'.

• Het betreffende product is niet voorradig binnen je webshop. Zodra de voorraad '0' is, zal de advertentie op Marktplaats worden gepauzeerd.

Oplossing: Zodra het product weer voorradig is selecteer je de advertentie en klik op 'Deze selectie wil ik'. Klik dan op 'Plaatsen'.

Wanneer een advertentie als 'niet geplaatst' in het overzicht staat kan dit verschillende redenen hebben. Vaak zal er een reden aangegeven worden. Klik, om de foutmelding te zien, op de afbeelding of titel van de advertentie. Onderaan zal aangegeven worden waarom de advertentie niet geplaatst wordt.

• Er mist een kenmerk in de advertentie, bijvoorbeeld de titel, omschrijving, etc.
Oplossing: Controleer of de kenmerken goed zijn ingesteld. Klik hier voor informatie hierover.

• De CPC (kosten per klik) is ongeldig. Deze is minimaal € 0,01, maar kan verschillen per categorie. Voor bijvoorbeeld de categorie Auto-onderdelen is de minimale CPC € 0,03.
Oplossing: Selecteer de advertentie(s) en klik op 'Deze selectie wil ik'. Klik dan op 'Aanpassen'. Hier kan je de CPC en budgetten wijzigen.

• Totaal- of dagbudget is ongeldig. Het totaalbudget dient minimaal € 50,- te zijn. Het dagbudget is niet verplicht, maar bij gebruik minimaal € 10,-.
Oplossing: Selecteer de advertentie(s) en klik op 'Deze selectie wil ik'. Klik dan op 'Aanpassen'. Hier kan je de budgetten wijzigen.